12 aktiviteter i Gudbrandsdalen

I denne artikkelen ønsket vi å samle sammen en rekke ting du kan gjøre i Gudbrandsdalen. Noe av informasjonen kan være mangelfull, så bruk denne som et utgangspunkt før du undersøker aktivitetene, overnatting- og spisestedene nærmere. Vi oppfordrer selvsagt til å klikke seg inn på Steder å se i menyen, for Gvegen.no har samlet flere av de beste opplevelsene Gudbrandsdalen har å by på her på siden.

Fiske i bekk, elver og fjellvann

Det finnes et hav av bekker, sideelver og fjellvann i Gudbrandsdalen og omegn. Gudbrandsdalslågen, med sin karakteristiske grønne farge fra brevann i Jotunheimen, er et populært område for ivrige fritids- og sportsfiskere.

Man har også tilgang på en rekke sideelver, bekker og fjellvann bare minutter fra Gvegen.

Fishspot.no har en oversikt over fine fiskesteder i Oppland fylke

Sykling – bratte turer med en fantastisk utsikt

Gudbrandsdalen, og kanskje spesielt fjellområdene rundt, byr på fantastiske naturopplevelser. Her kan du enten kjøre inn på fjellet med bil, eller ta sykkelen fatt og tråkke opp noen tøffe bakker.

Ønsker du å booke en tur så kan du ta kontakt med Værfast, som byr på turer og naturopplevelser.

Kultur – kunst, musikk, kino og teaterforestillinger

Her på Gvegen har vi medlemmer som har fremstillinger av ulike slag. Deriblant Rudi Gard, Peer Gynt StuguVertshuset Sinclair, Ringebu Stavkirke  og Harpefoss Hotell.

Den verdenskjente forestillingen Peer Gynt blir årlig fremvist ved Gålåvatnet, et par mil sør/vest for Vinstra.

Festivaler som Rondaståk og Countryfestivalen blir også årlig avholdt i sommermånedene.

Vinstra Kino viser det siste innen filmproduksjoner til besøkende tilnærmet hver Søndag.

Ellers finner man informasjon om kommende arrangementer via lokalavisene Dølen og GD, samt. Facebook-sidene til kommunene Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu.

Restaurant, kafé og bakerier

Du får kjøpt kvalitetsmat flere steder langs Gudbrandsdalen. Bonden Sylte, Annis Pølsemakeri, Hev, Gammelbua og Øyens Hjemmebakeri er noen av de som tilbyr ulike mattilbud. Alle tilbyderne av mat og drikke finner du ved å klikke her.

Handel – et godt utvalg handelssteder

Med handelssentrum som Fåvang, Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam langs gudbrandsdalsvegen vil du finne det du måtte trenge av råvarer og utstyr. Bjørke Gartneri selger det du måtte trenge av potter, planter, tre og hagedekorasjon.

Savner du storbylivet kan du ta turen innom nylig etablerte Biltema og Clas Ohlson som ligger sentralt i Vinstra.

Historiske overnattingssteder

Gudbrandsdalen har en lang og interessant historie. Du får oppleve og føle på historien hos blant annet Dale-GudbrandSygard Grytting og Gudbrandsdal Krigsminnesamling.

Rafting – hold deg fast

Vi må bevege oss noe nordover for å kunne rafte. Men i Sel og nærliggende områder kan du oppleve et attraksjon som drar til seg turister fra alle verdenshjørner.

Rideleir

Sulseter Rideleir har ulike pakketilbud for deg som ønsker å tilbringe dagene på hesteryggen i ekte, norsk natur.

Nasjonalparker – Dovre og Rondane

Selv om nasjonalparkene ligger noen mil fra Gudbrandsdalsvegen, er det fortsatt fantastiske steder som du ikke trenger å bruke hele dagen for å oppleve.
I nasjonalparkene kan du oppleve uberørt, norsk natur på sitt beste. På Dovrefjellet kan du også få øye på en moskus vandrende langs veien.

Bading og andre vannaktiviteter

Fron Badeland er et nylig oppdatert anlegg som har en større vannsklie og flere bassenger. Her kan du ta med familien for en avslappende dag. Ønsker du å bade ute, så er nærliggende Fjellvann og Gudbrandsdalslågen fine alternativ. Vi oppfordrer til å være forsiktig med å kaste seg ut i elva – Lågen har en overraskende sterk strøm i enkelte vanndrag.

Hunderfossen Familiepark og Barnas Gård

Familieparken er svært nærliggende Gudbrandsdalsvegen, og vil være en fin dagstur hvis du oppholder deg på et av Gudrandsdalsvegens overnattingssteder.

Barnas Gård er et spennende sted og lar barna komme tett på påfugl, emu, minigris, lama og andre mer eller mindre eksotiske dyrearter.

Klatring – egenrådig eller på en nærliggende klatrevegg

Du finner klatresenter både i Lillehammer og Gjøvik. Førstnevnte er ikke mer enn 45 minutter til halvannen time kjøring fra Gudbrandsdalsvegen, avhengig av hvor du oppholder deg.

Klatreveggene Jarberget og Flaggsvaet er på Dokka. Du finner veggene Nessebrue og Jutulporten i Vågå – noen mil fra Gudbrandsdalsvegen. Galdhøpiggen Klatrepark ligger også nærme dalen.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter