Landsbyen Ringebu

Trivelig bygd med gode handelsmuligheter - midt i Gudbrandsdalen

gvegen_ikon-adresse

2630 Ringebu

Velkommen til landsbyen Ringebu

- et yrende sentrumsliv med handel og kultur

Landsbyen Ringebu blir ofte kalt Norges minste by. Her finner du et stort utvalg av spesialforretninger i et trivelig sentrum. Landsbyen Ringebu er en levende landsby, og om sommeren er det torghandel og små temaarrangement hver lørdag. Torghandlerne byr på husflidsprodukter, brukt og antikk, smykker, malerier, kaffe og vafler, i tillegg til underholdning. Sentrum har et utendørs fotogalleri, skulpturene «Dragen» og verdens største ostehøvel, gatebibliotek i telefonkiosken, egen grønnsaks- og urtehage, pumptrackbane for store og små syklister, og lekepark med mikrobibliotek for de små. Gratis trådløst wifi i sentrum.

Spesialforretninger og torghandel

Handelen er en viktig del av det karakteristiske landsbymiljøet. Mange besøker sentrum nettopp på grunn av det brede utvalget av lokale spesialforretninger på gateplan, hvorav Annis Pølsemakeri er en publikumsfavoritt med sine lokalproduserte kjøttprodukter og gode utvalg av andre lokale matvarer.

Etablert i 1899

Landsbyen Ringebu ble grunnlagt som handelssentrum i 1899. Kvartalsstrukturen med utgangspunkt i jernbanestasjonen, samt den gamle trehusbebyggelsen langs Jernbanegata kjennetegner fortsatt dagens sentrum. Landsbyen Ringebu arbeider målrettet og langsiktig med å skape et levende og attraktivt sentrum, og ble i 2011 tildelt Statens Bymiljøpris for sine trivelige uterom og møteplasser. I dag er sentrum anerkjent som en av landets best bevarte landsbymiljø, med variert aktivitet og folkeliv i «rommet mellom husene» året rundt.

Verdens største ostehøvel

Ellers byr sentrum på flere særegenheter. Både utendørs landsbygalleri av lokale fotografer, det nye kunstverket «Dragen» av Linda Bakke, og utstilling av verdens største ostehøvel. Visste du at den klassiske Bjørklund-ostehøvelen produseres i Ringebu? Du finner også gatebibliotek i den gamle telefonkiosken, egen grønnsaks- og urtehage, pumptrack- bane for store og små syklister, og egen lekepark med mikrobibliotek, for å nevne noe. Det er gratis trådløst nett i sentrum.

Torghandel hver lørdag

Hver sommerlørdag fra 30.juni – 17.august forvandles gågata til Gudbrandsdalens lokale markedsplass, der du kan gå på skattejakt hos torghandlere som tilbyr unike produkter, fra brukt og antikk til smykker og kortreist mat. I tillegg til torghandel er det ulike temaarrangement, med aktiviteter og underholdning for store og små.