Leine Merino

Den eneste merinogarn produksjon i Norge

gvegen_ikon-adresse

Leinebakken 328, 2642 Kvam

gvegen_ikon-kontakt

+47 977 15 081

Velkommen til Leine Merino

Kjærlighet til saueflokken - en slags moderne storfamilie

For Anders Deinboll Fortun og de andre på Leine Merino er sauene som kjære familiemedlemmer. Syv dager i uken er hver enkelt sau gjenstand for omhyggelig tilsyn og omsorg. Dette gir de ansatte glede og meningsfullhet, og sauene produserer mer og bedre ull. Lykkelige dyr gir også et langt mer smakfullt kjøtt.

Leine Merino selger ulla via en rekke forhandlere rundt om i landet. Men vi har også en nettbutikk, som du kan besøke ved å klikke på denne linken: Leinemerino.no/nettbutikk

Ullplagg i særklasse

Alle Leine Merinos plagg er laget av den fineste 100% merinoull. Er du og dine interessert i garn eller ullplagg i særklasse og som ikke alle andre har? Ta en tur innom nettbutikken til Leine Merino og kikk på et bredt utvalg av blendende flotte produkter.

Avl på merinosau gjennom 70 år

Eventyret begynte allerede i 1947. Da importerte bestemor den første merino-væren til Norge. Helt siden den gangen har familien i Leinbakken jobbet med å forbedre rasen. Målet var å få en god kombinasjon av kjøtt og ull. Vi har flere ganger importert semin fra Australia for å bygge opp en merino-stamme av høy kvalitet. Høsten 2019 vil vi bruke semin fra en australsk vær som har spesielt fin ull med enda tynnere fibre.
Mer om historien vår finner du her:
Leinemerino.no/om-leine-merino/historie

Opplevelser & kvalitetsull

• Overnatt på gården
• Hils på våre flotte sauer
• Kjøp strikkegarn
• Besøk butikken
• Strikk Kvamsgernseren
• Finn flotte skinn