Venavind

Rideundervisning på Stavsplassen på Tretten og Spidsbergseter Resort Rondane i Gudbrandsdalen

gvegen_ikon-adresse

Spidsbergseter Resort Rondane
Flaksjølivegen 82, 2632 Venabygd

gvegen_ikon-kontakt
+47 415 17 620

Velkommen til Venavind

- rideleir, weekend, turer, undervisning og kurs

Venavind AS ble startet 1.1.2020 etter eier og drivers Therese Herambs initiativ til rideundervisning i flere år i Gudbrandsdalen.

Venavind har 13 hester som brukes i den daglige driften, det være seg blant annet rideundervisning fra seks år og oppover, ponnipatruljen fra tre år og oppover, terapiridning, kjøring med hest og vogn, trening av hest, og fjellridning med rideleir og ridepakker av alle typer. Hestene holder til på Stavsplassen på Tretten i vinterhalvåret.

Om sommeren og høsten tilbyr Venavind rideturer i fjellet i samarbeid med Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet. Her får alle hestene nyte frisk fjelluft, og samtidig ta med gjester ut i det nydelige fjellandskapet.

Ukentlig er det 70 elever og deltagere innom hestesportsenteret, i en alder fra tre år til over 70, og om sommeren har vi hundrevis av besøkende som enten er med på rideleir eller kommer innom på enkeltturer.

Erfaren instruktør

Therese er utdannet Trener 1 ved Norges Rytterforbund, samt har Modul 1 av Rider in Balance. Som trener er hun energisk og ønsker å gi trygghet med hesten, samtidig som det skal være gøy og alle skal få oppleve mestring i omgang med hesten. Fysisk, så vel som psykisk grunntrening av både hest og rytter, samt rytterens innvirkning på hesten via sitsens balanse, vekt og hjelpere er alltid i fokus. Underviser opp til LA i både sprang og dressur. Therese reiser også rundt i Gudbrandsdalen og underviser.

Ridning i sommer

Velkommen til rideturer i storslått terreng på Venabygdsfjellet i Gudbrandsdalen! Venavind arrangerer alt fra rideleir, rideweekends, timestur til lengre dagsturer. Vi inviterer deg med på å stelle og sale opp hesten selv før ridetur, og våre erfarne ridelærere, stalljenter og guider tar dere med på en helt unik opplevelse i den norske fjellheimen. Ta med familie, venner og kjente, dette blir et minne dere kan dele sammen for livet.

Venabygdsfjellet ligger i fjellregionen midt mellom Oslo og Trondheim, og er et ettertraktet sted å besøke for både unge, eldre, små og store. Fjellområdet er kjent for sitt unike terreng, som er fint fremkommelig for blant annet hest. Her får alle hestene nyte frisk fjelluft, og samtidig ta med gjester ut i det nydelige fjellandskapet. Hestene er oppstallet hos Spidsbergseter Resort Rondane.