Dale-Gudbrands Gard

Et historisk sted med overnatting- og arrangementsmuligheter på Hundorp i Gudbrandsdalen

gvegen_ikon-adresse

Hundorpgeilen 12, 2647 Sør-Fron

gvegen_ikon-kontakt

+47 911 58 938

Velkommen til Dale-Gudbrands Gard

- en klassisk, historisk perle midt i Gudbrandsdalen!

Vi har gode senger, nydelig mat og kan tilby flotte rammer rundt de fleste anledninger. Hotellet har 17 flotte dobbeltrom, med bl.a. dalens flotteste suite. Her kan man også leie sitt egen villa.Stor konferansesal med godt lydanlegg, videokonferanseutstyr og godt lys. Vakre lokaler til feiringer så som barnedåp, brylluper og runde dager.

Historisk samlingssted

Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale Gudbrands Gard på Hundorp. Siden vikingtiden har dette vært et samlingssted for mektige møter og store begivenheter. Det første store møtet fant sted i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Møtet er beskrevet i Heimskringla av Snorre Sturlasson og endte med at Tors bildet ble knust, og innføringen av kristendommen fikk sin begynnelse i Gudbrandsdalen. I 2021 markeres 1000 årsjubileet for klubbeslaget på Hundorp. Gården er også Oppland fylke sitt tusenårssted.

Historiske røtter, moderne løsninger

Stedet har historiske røtter, men tilbyr også moderne løsninger med alt av teknisk utstyr. Hele området har gratis trådløst internett, og er godt tilrettelagt for presentasjoner i forbindelse med møter, kurs og konferanser, visninger, minimesser og foredrag. Vi har også lokaler til alle anledninger, det være seg barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileer, familiefester eller minnesamvær.

Opplev kulturlandskapet

Rett utenfor døra finner du et åpent og unikt kulturlandskap med utsikt over bygda Sør-Fron og Lågen som renner mektig og grønn om sommeren. I tillegg byr Dale-Gudbrands Gard på en stor hage med masse boltreplass og tufter etter tidligere tider. Du finner også flere vikinggraver på og rundt garden.