Vinstra

- Vinstra er en by i Midt-Gudbrandsdalen som er omringet av naturopplevelser

Velkommen til Vinstra

-

I Vinstra bor det rundt 2500 innbyggere med kort vei til de mange naturopplevelsene som omringer byen. Vinstra er spesielt kjent som hjembygda til Peer Gynt og tar hver sommer i mot tusenvis av festivalfarere til Peer Gynt-stemnet på Gålå. Sommeren 2018 åpner Peer Gynt Stugu i Vinstra sentrum som blir Peers egne turistinformasjon. Her vil du få full oversikt over alt som skjer i forbindelse med stevnet. Dersom du har lyst på en tjuvstart på sommeren får du kjøpt Peers eget Keiserøl i butikken, som brygges av Doblougs Bryggeri på Ringebu.

Mat og drikke på Vinstra

I Gudbrandsdalsvegens parallellgate Nedregate finner du Ødegaarden Bakeri & Konditori med fristende hvetebakst og populære Napoleonskaker. Ellers finner du restauranter med italiensk og kinesisk meny, og Pizzabakeren på andre siden av Gudbrandsdalslågen.

Overnatting på Vinstra

Vinstra har mye å by på av naturopplevelser og du finner mange og gode overnattingsmuligheter både i sentrum og et kvarter opp i fjellet på alle kanter. Langs Gudbrandsdalsvegen finner du blant andre Sødorp Gjestgivergård, mens langs E6 kan du overnatte på Peer Gynt Hotell & Spiseri. I de høyere strøk finner du Fefor Høyfjellshotell og Sulseter Fjellstugu. Prøv også Airbnb!

Shopping på Vinstra

På Vinstra får du et knippe forretninger fordelt på flere små handelssentre lokalisert på begge sider av Gudbrandsdalslågen. Ankommer du Vinstra fra Gudbrandsdalsvegen kommer du til kjøpesenteret Sødorptunet, mens over brua nærmere E6 finner du Peer Gynt Kjøpesenter, samt et større handelsområde med blant annet apotek, sportsforretning, Power, Europris, Jysk og Clas Ohlson.

Tilbud i Vinstra...