Fåvang Kunst

Fine aktiviteter for barn og unge

Gudbrandsdalen er et naturlig feriested fylt av glede og kultur. Ta turen i sommer til fjell og daler, fantastiske utsikter og trolske skoger. Om du beveger deg innover i en av våre flere fjellheimer vil du kanskje være så heldig å oppleve det rike dyrelivet vi har, og kanskje fisken biter også. Frisk luft gjør godt for kropp og sjel, spesielt i sommer – etter omstendighetene. 

Opplev historie, kultur og moro.

Om du kjører av E6, vil du virkelig se hva vi mener. Ta den lille omveien, og treff serviceinnstilte mennesker som har bygget opp bedrifter basert på vår kulturarv med håndverksmat, kunst, historieformidling, museum osv. Vi vil så gjerne vise deg og din familie hvem vi er og hva vi står for.

Ting å oppleve for de store og små.

Langs Gudbrandsdalsvegen vil du finne noe som passer for enhver. Denne ruten passer ypperlig til en småbarnsfamilie så vel. 

Landsbyen Ringebu

I Ringebu er det mye å se for hele familien. Gjennom sommersesongen arrangerer Landsbyen Ringebu forskjellige tilstelninger for hele familien. Torghandel er hver lørdag i sommer og er et populært sted å reise for å se og kjøpe på varer fra forskjellige forhandlere. Da er gågata i Ringebu fylt opp med boder, mennesker, latter og glede. 

Ta med barna å se på verdens største ostehøvel! 

Ja, det er riktig. Landsbyen Ringebu er godt utstyrt og har i sentrum stående verdens største ostehøvel! Brunosten har faktisk sin oppstandelse i Gudbrandsdalen, så det skulle da bare mangle. Sving innom Ringebu, og kjør litt rundt – så finner dere den. Og kanskje finner dere den store dragen også?

Stavkirken og Prestegarden

Ta med familien og opplev historie og kunst. Ringebu Stavkirke er en av 28 gjenværende stavkirker i Norge, og er et praktfullt byggverk med utskjæringer og utsmykninger. Stavkirken er fra 1200-tallet, og er et populært sted å besøke for de som er innom i Gudbrandsdalen.

Systerklokkene

Stavkirken i Ringebu har en litt spesiell og unik historie. Har du hørt sagnet om søsterklokkene? Det var en gang to siamesiske tvillinger som bodde i bygda. Dette var to friske, driftige og oppegående jenter som alle kjente til. En dag ble den ene jenta syk, veldig syk. Foreldrenes frykt var stor, og de ba til Gud at om jenta fikk overleve skulle de skjenke to nye klokker til kirka. De ba også om at den gangen noen skulle dø, måtte de få dø samtidig. Dra til Ringebu Stavkirke i sommer, og hør hvordan det gikk med jentene. 

Prestegarden

Er du på Ringebu Stavkirke, kan du ta den lille, frodige stien opp bakken og oppleve prestegarden. Her er boligen, hvor presten bodde. Her kan du ta en liten pause, med vaffel og kaffe. Om sommeren er det også kunstutstillinger på gården. Store bygninger fylt med kunstverk i forskjellige variasjoner med noen av de fremste innen norsk kunst. 

En hage til å bo i

Ringebu Prestegard mangler ikke ildsjeler! Sammen har de gjenskapt en hage, som neppe lar seg beskrives og heller må oppleves.

Dale-Gudbrands Gard

Ta med barna på oppdagelsesferd ned i skattekammeret! Dale-Gudbrands Gard har en historie fra helt tilbake til vikingtiden. Her har det blitt gjort mange funn opp igjennom årene, og garden har blitt preget med storstilt besøk og mektige møter fra langt tilbake i tid. Her kan du oppleve både det gamle, og dagens komfort. Vi vil anbefale alle som ferdes, om å overnatte på dette historiske stedet og kjenn følelsen. 

Fron Badeland

Ta en liten kulturpause? Da anbefaler vi å dra på det topp moderne badelandet vi har på Harpefoss. Her er det vannsklier, klatrevegg, stupetårn og basseng for de små og boblebad og terapibasseng for de voksne som vi slappe av og absorbere kulturen og kunsten de har opplevd. Fron Badeland har også en kantine som bugner av mat og søtsaker, til enhver smak. 

Sjoa Rafting

Sjoa Rafting AS

Dersom familien ønsker enda mer action i vann bør dere ta turen nordover til Heidal og Sjoa Rafting AS. Sjoa er Nord-Europas råeste raftingelv, og vil garantert gi familien en opplevelse dere ikke vil glemme. Her er det erfarne og proffe guider som kjenner elva inn og ut – for at turen skal være komfortabel og trygg uansett. Les mer om Sjoa Rafting AS her.


Sulseter Rideleir

Sulseter Rideleir på Sødorpfjellet er et sted med glede, kunnskap, fart og spenning. År etter år kommer det nye og gamle gjester til Sulseter for å oppleve ridning i storslått natur. Her har de tilbud som passer for alle aldre, for både erfarne og helt ferske. Ta en tur på hesteryggen og ri deg innover Rondane med dyktige turledere og godt selskap. Om sommeren har Sulseter Rideleir om lag 60 hester til disposisjon, klare for en trygg og hyggelig tur. 

Vi håper å treffe dere.

Dette var bare noen av mange opplevelser. Vi håper at du vil svinge av E6, og ta Gudbrandsdalsvegen i sommeren. Enten du skal være her en stund, eller bare en liten svipp innom. Vi advarer. Små turer langs Gudbrandsdalsvegen kan fort bli lange. Noen ganger flere dager. Noen blir også for godt. Det er bl.a noe vi Gudbrandsdølene kaller for å bli “Trøillbunnè”, men i dette tilfellet er dette positivt ladet.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter