Sjoa Rafting

Tips til aktiviteter og opplevelser langs Gudbrandsdalsvegen

Kjører du av E6 og til Gudbrandsdalsvegen åpner det seg en haug av muligheter for hyggelige og spennende stoppesteder gjennom Gudbrandsdalen.

Venavind – opplev Venabygsfjellet på hesteryggen

hester på tur på fjellet
Ridetur på Spidsbergseter Resort Rondane.

Venavind tilbyr rideturer i Venabygdsfjellet. Både hester og gjester får nyte frisk fjelluft, og flotte turer i det nydelige fjellandskapet. Venavind tilbyr alt fra korte turer, halvdagsturer, dagsturer og rideleir og undervisning for både voksne og barn.

Se og book rideturer med Venavind

Sjoa Rafting – actionfylte aktiviteter

Sjoa Rafting
Sjoa Rafting.

Ønsker du aktiviteter med action og spenning? Besøk Europas beste raftingelv, Sjoa. Det er ikke bare elven du kan oppleve på Sjoa Rafting. Aktiviteter som juving, elvebrett, ducky, paintball, klatrepark, brupendling, eller SUP står også på menyen. Få med deg familie og venner på opplevelser med spenning!

Aktiviteter, mat og overnatting på Sjoa Rafting

Bjørke Gartneri –

Alle hageentusiasters drøm på Bjørke Gartneri – med stor interiøravdeling

Bjørke Gartneri på Kvam er mye mer enn «bare» et gartneri. Ildsjelene som driver dette stedet har gjort Bjørke Gartneri til en opplevelse, både når det gjelder planter og blomster som de dyrker selv, men også interiør- og gavedelen av butikken som er nærmest endeløst fylt opp av lekre godbiter.

Dølabike – utleie av elsykler

Er du under oppfattelsen av at sykling kun er for sporty folk? Tro om igjen. Dølabike, som formidler utleie av elsykler, er skapt for at alle kan ha glede av å være på tur langs Gudbrandsdalsvegen.

Med elsykkel kan du tilbakelegge store avstander uten å slite deg ut. Du får en helt annen følelse av å oppleve omgivelsene på sykkel enn i bil. Benytt muligheten til å oppleve det beste av Gudbrandsdalen i form at mat, kultur og natur. Syklene kan leies i Ringebu eller på Vinstra.

Tveit Smie

Tveit Smie

Tveit Smie er en tradisjonsrik smie på Hundorp som har produsert smijernsartikler siden 1962. I tilknytning til smien er det en flott interiørbutikk med produkter fra smien, pluss mange andre godbiter. Fra butikken kan du titte direkte inn i smien og se hvordan lekre smijernsprodukter blir til.

Besøk Tveit Smie

Leine Merino

Til alle strikkeglade er en tur til Leine Merino noe som må oppleves. Leine Merione er Norges eneste produsent av merinogarn. Gården ligger idyllisk til på Kvam med en gårdsbutikk bugner av plagg og garn i den fineste merionoull. Gården har også mulighet for overnatting.

Leie Merino

Fron Badeland

Fron Badeland

Fron Badeland er et paradis for badeglade familier. En innendørs svømmehall for med stupetårn, en rå vannsklie med tidtaking, 25 meters svømmebasseng, boblebad, steambad, og bassenger for de minste.

Landsbyen Ringebu

Her får du Gudbrandsdalens hyggeligste landsbystemning. Ringebu blir gjerne omtalt som Norges minste by. Hver lørdag i sommer er det torghandel. Landsbyen er spekket med autentiske butikker og hyggelige spisesteder. Unn deg en lunsj med nydelige bakevarer fra bakeriet i Lom på Hev, eller en middag på Annies Restaurant. Glem ikke å ta turen innom Annis pølsemakeri for å skaffe det beste av lokalt kjøtt. La barna sykle på pumptrackbanen eller kose seg på lekeplassen med mikrobibliotek.

Landsbyen Ringebu kan by på kulturelle innslag som skulpturen «Dragen» eller verdens største ostehøvel.

Besøk Landsbyen Ringebu

Oktagon og klokkarstranda

Oktagon er et kunstverk som ligger ved Klokkarstranda ved utløpet av Harpefossjuvet. Oktagon kombinerer kunst og natur, og er et supert stoppested for å bade, fiske, nyte vakker natur og tilberede mat på bålet.

Stedskunst langs Gudbrandsdalsvegen

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter