Værfast

Overnatting i Gudbrandsdalen

Har du kjørt litt langt, og trenger å hvile over natten? Eller er du her på opplevelsestur? Langs Gudbrandsdalsvegen finner du stedene du ønsker og bli natten over – og mest sannsynlig en natt til! Opplev roen i de historiske stedene, med sjel i veggene.

Dale-Gudbrands Gard

Kjenn på mystikken, spenningen og de store begivenhetene som skildres i de gamle bygningene på Dale-Gudbrands Gard. Dette stedet er ikke noe annet enn fantastisk, og er nødt til å oppleves. I hovedhuset opplever du en perfekt harmoni mellom historie og tradisjon, samt en komfort etter dagens standard.

12 soverom med moderne komfort i historiske rammer! Gården består av 12 bygninger som hver for seg har sin egen historie og sjel. Her er det nok av plass, med en stor og velstelt hage med utsikt utover Gudbrandsdalslågen og bygda.

Tilbake til vikingtiden
Dale-Gudbrands Gard har i over 1000 år vært et samlingspunkt. Og tilbake i vikingtiden var dette et viktig sted hvor det ligger flere store samlinger og møter i historien. Det første store begivenheten vi har lært om er mellom gårdeieren Dale-Gudbrand og Olav Den Hellige. Ta turen til Dale-Gudbrand Gard i sommer og les og lytt til historiene om vikingene, skattekammeret og om Gudbrandsdalens sentrale rolle i vikingtiden og kristendommen.

Eventyrlige opplevelser

Eventyrlige Opplevelser

Eventyrlige Opplevelser tilbyr overnatting bygget opp av bærekraftige materialer og råvarer. Forestill deg å ligge i en sveveseng med trekroner og stjernehimmelen som tak. Lytte til skogens lyder når du sovner, og våkne til fuglekvitring og lukten av skog og nykokt kaffe. 

Eventyrlig overnatting er et konsept som tilbyr overnatting av høy standard midt i naturen, i en unik kombinasjon med lokal mat, spennende opplevelser basert på stuttreiste og bærekraftige ressurser. 

Skåbu Fjellhotell

Den vakre og autentiske fjellbygda, Skåbu 870 moh, er det ultimate utgangspunktet for en ferie med en skreddersydd kombinasjon av aktivitet, rekreasjon, matopplevelser og nytelse. I sentrum av Skåbu finner du Skåbu Fjellhotell -et familiedrevet boutique hotell, nyoppusset med blikk for detaljer og kjærlighet til historie og natur. Kjøkkenet vektlegger mest mulig bruk av lokale råvarer av høyeste kvalitet for de beste smakene. 

Skåbu Fjellhotell vant i 2022 to HSMAI-priser for årets bærekraft initiativ og beste ledestjerne. 

Heggerud Gård – hytter, camping og glamping

Heggerud Gård har naturskjønn beliggenhet på Harpefoss. Her er det plass til campingvogner, telt og bobil. Heggerud Gård leier ut enkle hytter med plass til 2 eller 4 personer, og et seterhus op Gålå med plass til storfamilien på 16. Her kan familie og venner kose seg i den idylliske hagen og nyte utsikten.

Heggerud Gard
Heggerud Gård

Sygard Grytting

Sygard Grytting er en vakker og herskapelig gård som ligger i Harpefoss på Sør-Fron. Fra Gudbrandsdalsvegen kan du skue opp på de store gårdsbygningene som skinner i all sin prakt, omringet av en frodig hage med geiter og høner.

Sygard Grytting drives i dag, som i alle år før – av slekten Grytting. Her er det overnatting, omvisning, historie og mat av øverste klasse. Her kan du sove over alene, eller arrangere fest, bryllup og konferanser. Her får du et opphold som er skreddersydd for det du måtte ønske i de mest idylliske omgivelser!

Over 700 år med gjester
På Sygard Grytting er de ikke fremmed for gjester. Her skaper de en atmosfære for sine besøkende, som tar deg århundrer tilbake i tid. I tillegg til overnatting, kan de by på kulinariske opplevelser som er basert på historie og tradisjon med det beste av lokale råvarer. Ta turen til Sygard Grytting i sommer, for et uforglemmelig opphold.

Harpefoss Hotell

Et historisk kulturhotell

Harpefoss hotell er et kulturhotell i ordets rette forstand, som arena for kunst og kultur i ulike sjangre. Det er det eneste bevarte jernbanehotellet fra den gang Dovrebanen ble anlagt i 1896, og med den historiske landhandelen ett av få intakte bygninger fra den første epoken med høyfjellsturisme i Gudbrandsdalen.

Hotellet ligger rett nedenfor Gudbrandsdalsvegen på Harpefoss, og er et spennende reisemål med umiddelbar nærhet til flotte naturopplevelser.

Sinclair bobilpark

Har du hotellet med deg på veien? Velkommen til Sinclair Bobilpark – en bobilpark på Kvam i Gudbrandsdalen! Kvam ligger perfekt plassert midt mellom Oslo og Trondheim. I alle retninger har du tilgang til spektakulære naturopplevelser og friluftsaktiviteter. Og for deg med bobil, like så viktig – dette er et sted du kan tømme det kjemiske toalettet, tømme søppel og fylle på vann. Proviant kan du fylle på fra Kiwi, som ligger rett ved parkeringen.

Rudi Gard

Rudi Gard

Rudi Gard er en historisk gård med ypperlig lokalmat, konsert- og serveringslokaler beliggende på Harpefoss. Rudi Gard har også overnatting på gården. Glas-stabburet er et modernisert stabbur med panoramautsikt over Rudi og Sør-Fron. Nystabburet har fire sengeplasser og Gammelstuggu har soveplass til seks personer. I tillegg kan man leie et seterhus på Valsetra, tett på skiløypene på Gålå mellom to idylliske fjellvann.

Overnatting på Rudi Gard

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter