Dølabike – opplev Gudbrandsdalsvegen på elsykkel!

Er du under oppfattelsen av at sykling kun er for sporty folk? Tro om igjen. Dølabike, som formidler utleie av elsykler, er skapt for at alle kan ha glede av å være på tur langs Gudbrandsdalsvegen.

Med elsykkel kan du tilbakelegge store avstander uten å slite deg ut. Du får en helt annen følelse av å oppleve omgivelsene på sykkel enn i bil. Benytt muligheten til å oppleve det beste av Gudbrandsdalen i form at mat, kultur og natur. Se pitstops langs Gudbrandsdalsvegen.

Dølabike er et samarbeid med fire deleiere. Værfast i Ringebu, Sport 1 Ringebu, Sykkelbua på Vinstra og Gudbrandsdalsvegen.

Hva slags elsykler kan leies?

Kunne du tenke deg å prøve topp moderne elsykler med god batterikapasitet? Dølabike har sykler til junior, dame og herre. Enkelte sykler er spesielt egnet til enkel stisykling.

Syklene har bagasjebrett, og fungerer supert som tursykler for familien. Gudbrandsdalsvegen har massevis av hyggelige stoppesteder med koselige spisesteder, butikker med særpreg, kulturopplevelser og overnatting.

Også barna vil trives med lengre turer på elsykkel. Juniorsyklene passer for barn fra 8-10 år, og eldre barn kan bruke en mindre voksensykkel.

Elsykler fra Dølabike er ment for bruk på grus og asfalt og passer perfekt i naturlandskapet langs Gudbrandsdalsvegen.

Hvordan fungerer det?

Leier du elsykler gjennom Dølabike, er det to faste hentesteder. Du kan velge mellom Landsbyen Ringebu eller Sykkelbua på Vinstra. Ønsker du å bli møtt med sykler andre steder, er det mulig mot et tillegg i prisen. Dølabike leverer innenfor Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron kommune. Har du godkjent sykkelstativ, kan du hente syklene selv.

Det er mulig å ta toget fra Oslo eller Trondheim, og hoppe av i Ringebu og oppleve Gudbrandsdalen på sykkel. Du kan begynne turen i Ringebu, og levere syklene på Vinstra. Eller omvendt.

Innføring om bruk av syklene

Hans Torgersen fra Værfast viser hvordan elsyklene fungerer.

Elsykler er litt annerledes å bruke enn vanlige sykler. Ved avhenting av syklene blir du vist hvordan sykkelen fungerer og får en innføring i hva du trenger å vite og må huske på, og kan stille spørsmål før turen.

Anbefalte sykkelturer

Høgkleiva – et flott utkikkspunkt mellom Fåvang og Ringebu.

Det er utallige ruter å sykle, men en populær tur er å sykle fra Ringebu langs lågen til Ringebu Stavkirke. Herfra kan man sykle opp til Høgkleiva, som er en samling kunstverk og utkikkspunkt med majestetisk utsikt.

På returen er det mulig å ta turen innom Ringebu Prestegård. Landsbyen Ringebu tilbyr den perfekte avslutningen med lunsj eller middag på Hev eller Annis Restaurant.

En annen rute er å sykle er fra Vinstra til Skåbu Fjellhotell, hvor en bedre lunsj kan nytes. Da får du kombinert gode naturopplevelser og matopplevelser i en og samme tur. Selv om det er bratt, er turen enkel å sykle med elsykkel, også for barn.

Da er det bare å ønske god tur langs Gudbrandsdalsvegen!

NB! Vær tidlig ute med å bestille, syklene bookes fort. Bestill elsykkel her.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter