Hundorp

6 tettsteder i Gudbrandsdalen

Her følger det en oversikt over alle tettstedene – og en by! – hvor du finner medlemmer av Gudbrandsdalen. Etter en kort beskrivelse av tettstedet følger det våre anbefalinger om steder å besøke.

Kvam

Kvam er et lite og sjarmerende tettsted med rundt 800 innbyggere. Her finner du museum, dagligvarehandel, bakeriutsalg og lokale forretninger – for å nevne noe. Ta turen innom for å oppleve den attraktive bygda på nært hold.

Våre anbefalinger: Gudbrandsdal Krigsminnesamling, Sinclair Bobilpark, Bjørke Gartneri, Leine Merino, Sjoa Rafting (som forøvrig ligger noe nord for Kvam) og Gammelbua.

Vinstra

Som den eneste byen blant alle stedene på denne listen, er Vinstra et naturlig handelssentrum. Som en fersk by, med statusendring i 2013, har flere større kjeder etablert seg. Men det er fortsatt et mangfold av spennende, lokale forretninger i tro Gudbrandsånd.

Våre anbefalinger: Øyens hjemmebakeri, Peer Gynt Stugu, Skåbu Fjellhotel.

Harpefoss

Selv om Harpefoss ikke innehar mange tradisjonelle handelsforretninger, har de et stort utvalg av historiske hoteller, kunstutstillinger og aktiviteter som passer for de aller fleste.

Våre anbefalinger: Harpefoss Hotell, Sygard Grytting, Heggerud Gard, Fron Badeland, Rudi Gard.

Hundorp

Harpefoss og Hundorp er begge del av Sør-Fron Kommune, og Hundorp innehar de fleste kommunale funksjonene i sentrum av bygda. I tillegg finner du håndverksbedrifter, storgarder, lokale forretninger og det meste du måtte trenge til hverdagen.

Våre anbefalinger: Eventyrlige Opplevelser, Gudbrandsdalsmusea, Dale-Gudbrands Gard, Sør-Fron Kirke og Tveit Smie.

Ringebu

Ringebu er et nytenkende tettsted med stort fokus på gründere av ulike slag, som bevist i opprettelsen av Ringebu Innovasjonssenter. Her finner du det du måtte trenge av lokale forretninger, dagligvarehandel, kaféer og fritidsaktiviteter. Alt pakket inn i en sjarmerende sentrumskjerne.

Våre anbefalinger: Landsbyen Ringebu, Ringebu Prestegard, Annis Pølsemakeri, Ringebu Stavkyrkje, Værfast, Venavind og Hev.

Fåvang

Selv om Fåvang ligger noe gjemt bak motbakken du må svinge opp for å komme til sentrum, er det ingen grunn til å bare kjøre videre. Fåvang, som er et tettsted i Ringebu kommune, innehar flere spennende forretninger og en blanding av naturlig forekommende og artistiske kunstverk. Klarer du å finne mammuten?

Våre anbefalinger: A bite of Norway og Tromsnes Potet.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter