Tromsnes Potet

Hos Tromsnes Potet på Fåvang får du stuttreiste, uvaska kvalitetspoteter

gvegen_ikon-adresse

Brekkomsvegen 2, 2634 Fåvang

gvegen_ikon-kontakt

+47 977 89 001

Velkommen til Tromsnes Potet

- hvis sveitsiske urmakere fikk dyrke potet. Stuttreist og uvaska!

På Fåvang i Gudbrandsdalen ligger Øvre Tromsnes Gård. Vi selger uvaska kvalitetspoteter. Vi selger tidligpotet fra starten av Juli, og mandelpoteter fra 1. Oktober. Vi har mulighet til å levere sekker i forskjellige størrelser. Fra 1 kg og helt opp til 25 kg, alt etter hva kunden ønsker. Potetene kan helt enkelt kjøpes i selvbetjeningsbua.

Uovertruffen smak og kvalitet

Tromsnes har etter utstrakt testing konkludert at dyrking i elvesanden ved bredden av Lågen er eneste mulighet for å oppnå den uovertrufne smaken og kvaliteten de er blitt så kjent for. Hver eneste potet skal under lupen og blir plukket, sortert og møysommelig inspisert – for hånd! Utseende, aroma og konsistens blir utrettelig undersøkt av Jostein og Kari. Poteter som ikke svarer til de strenge kvalitetskravene blir sortert ut og brukt til dyrefor.

Nypotet og mandelpotet

Nypotet er de første potetene som dukker opp her til lands, stort sett på tidligsommeren. Derfor har vi mulighet til å selge nypotet fra den 1. Juli. Mandelpoteter er avlange med en liten bøy på midten. Det er gjerne kjent som en delikatessepotet, og innhøstingen skjer senere på året.

Utsalgssteder

 Med sublime håndlagde poteter fra Øvre Tromsnes Gård gjør du både hverdags- og festmiddagen fullkommen. Handle fra gården, i lokale butikker på Fåvang eller gjennom REKO-ringen.