PitStops i toppsjiktet langs Gudbrandsdalsvegen

Hvis du ønsker en ferie med fjell, dal og natur i kombinasjon med kulturelle og historiske høydare, skal du velge vakre Gudbrandsdalsvegen.

Det er minst 27 stoppmuligheter i og utenfor landsbyene på strekningen fra Fåvang til Kvam som er verd å oppleve. Kanskje er det slik at halve vennegjengen vil rafte i Sjoa, ri eller gå på topptur, mens de andre vil ta et kurs i pølsemakeri eller lefsebaking? Det er fullt mulig.

Unn deg en kulturhistorisk overnatting på Sygard Grytting!

Av andre sanselige opplevelser finnes perlene som Stavkirka og Ringebu Prestegård med fantastisk rosehage og kunstutstillinger. Viktige steder som bringer kunst-, håndverks- og kulturarven videre. Mer kunst finnes på Harpefoss Hotell litt lenger nord. Unn deg gjerne en natt eller tre på idylliske Sygard Grytting, en gammel storgård og historisk hotell, med fabelaktig god mat, kultur og gode historier.

Lågen innbyr til test av fiskelykke nesten hvor du vil. Men ved kulturrasteplassen Oktagon nedenfor Harpefoss hotell synes vi det er ekstra fint. Om kvelden er det om mulig enda mer stemningsfullt og godt tilrettelagt for bål og grilling av egenfanget fisk. Ved står klar til bruk i stabler på stedet (skogbrannforbehold selvsagt). Sammen med familie og venner er vel dette en naturlig stoppested på bilferie langs sommernorge.

Se alle pitstops og kart for gudbrandsdalsvegen ved å klikke her!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter