Hageentusiastens PitStops langs Gudbrandsdalsvegen

Er du hageentusiast bør du definitivt besøke disse to stedene langs Gudbrandsdalsvegen; Prestegarden ved Ringebu Stavkirke og Bjørke Gartneri på Kvam. Flotte steder for mengder med inspirasjon og dekorasjon – naturlige stopp på norgesferien gjennom Gudbrandsdalen.

Prestegarden har en vakker og prisbelønnet hage med et nydelig design av hageområdene. Her dufter mer enn 150 sorter roser, og det har blitt samlet inn roser og stauder fra hele regionen.

Alle hageentusiasters drøm på Bjørke Gartneri – med stor interiøravdeling

Fra Ringebu kan du ta turen videre til Bjørke Gartneri på Kvam, – et Bjørke Gartneri er et helårsåpent hagesenter med en nydelig gave- og interiøravdeling. Foruten et vell av superflotte planter og vekster, bugner det av krukker, potter, små-møbler og interiør. Her kan du også sitte ned litt sammen med noen høner på den anlagte «opplevelses-stien». På Bjørke Gartneri jobber første- og andre generasjon sammen og har dyrket frem egne rosesorter og planteutvalg. Her er det med andre ord fullt mulig å få bilen full på vei hjemover! ?

Noen minutter unna finner du også Gudbrandsdal Krigsminnesamling, hvor du får et sterkt innblikk i lokal historie. En spennende innføring i både 2. verdenskrig og Skottetoget anno 1612.

Se alle pitstops og kart for gudbrandsdalsvegen ved å klikke her!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter