Lørdag 11.11.23 blir det premierefest for "Theres´s something in the barn" i landsbyen Ringebu!

Velkommen til filmfest og utendørs kino!

Ung i Midtdalen og Gudbrandsdalsvegen samarbeider om å lage fest for alminnelige døler, vennelag, ungdomsgjengen, familier og bedrifter med opplevelsestrang, når filmen som er innspilt i Gudbrandsdalen kommer på kinolerretet.

Dette skjer i Ringebu lørdag 11.november

  • Julemarked og utvidede åpningstider i Landsbyen Ringebu
  • Julebutikk i bakgården blant filmkulissene, der scener av filmen er innspilt
  • Underholdning fra utendørs kinoscene og intro til filmen fra filmens skapere.
  • Utendørs kinovisning med kiosksalg.
  • Ungdomsarrangement med musikk, nisser og øksekast, og buss tur/retur Vinstra
  • Dine around hos serveringsstedene i sentrum, med mat for enhver smak.

Norsk folketro i hjertet av Norge

Filmfest, utendørs kino, dine around, s`mores, julemarked. Det er amerikanske tilstander i Gudbrandsdalen når filmselskapet kommer tilbake for å vise frem resultatet av filminnspilling i hjertet av Norge, der nisser, tusser og troll er hverdagskost.

Døler er et sindig folkeslag og lever i pakt med naturen, det bor i ryggmargen å holde seg inne med hulderfolk, trollpakk og ha respekt for naturens krefter. Spør du oss er bondeknøl en heders betegnelse og verdigrunnlaget til folka i «dalstroka innafor» er stødig og stabilt. Allikevel innrømmer vi lett at hippe, urbane skikker har fått rotfeste. Det er med stolthet og entusiasme bedrifter i Gudbrandsdalsvegen vil bygge videre på filminnspilling, litterære verk og omverdenens fascinasjon for vår kultur og identitet.

Fjøsnissen`s oppgjør med norsk-amerikansk kulturkrasj!

Etter å ha arvet en gård i Gudbrandsdalen flytter en amerikansk familie til Norge for å komme nærmere røttene, og en livslang drøm går i oppfyllelse. Men snart begynner mystiske ting å skje, de er nemlig ikke de eneste som bor på gården.

There`s something in the barn inviterer seeren inn i Gudbrandsdalens svar på Halloween, når den amerikanske familien møter illsinte nisser som lar seg provoserer av lite respektfull opptreden. Kjetil Omberg, som er produsent for filmen sammen med Jørgen Storm Rosenberg, forteller at familien i filmen føler seg veldig norske, men at de ikke har helt oversikt over lokale tradisjoner. Etter hvert blir de for eksempel klar over at det bor noen på gården som ikke er begeistret for å få selskap.

– En fjøsnisse har bodd på låven i tusenvis av år, og har levd greit med de tidligere eierne av gården, men nå blir det utfordringer, sier Omberg.

– Manuset er kjempemorsomt. Mytologien rundt fjøsnissene er veldig artig, og det føltes som en perfekt match. Det er en norsk film. Det gir mening å spille den inn i Norge, men med amerikanske skuespillere, og en fortelling som tar folk som kanskje ikke vet så mye om landet, med til Norge og den norske mytologien, sier Aram Tertzakian, en av eierne av det amerikanske filmselskapet XYZ Films.

Dugnadsånd og bygdekino

Produksjonen av «There`s something in the barn» vil avslutte Norges- turneen sin, i Gudbrandsdalen, lørdag 11.11.23! Vinteren 2022 ble deler av innspillingen til den norsk- amerikanske grøsser-komedien gjort i vårt område. Fra Kråkeslottet på Tretten, til Venabygdsfjellet, og i landsbyen Ringebu. 70-100 personer bodde i dalen i mer enn 3 uker og ble godt kjent med lokalbefolkningen i Gudbrandsdalen.

Vi inviterer til bygdekino!
Sammen med produksjonsselskapet og bygdekinoen inviterer Gudbrandsdalsvegen til utendørs visning, lørdag 11.11.23 kl. 17.00, i landsbyen Ringebu.

Filmen har 12 års aldersgrense. Og sammen med Ung i Midtdalen inviteres ungdom i Gudbrandsdalen til premierefestdag! Denne dagen er julegata tent og det vil være julemarked i gågata.

Overnaturlige skapninger går amok!

Filmagasinets Thor Aaberg skriver dette i sin anmeldelse av filmen:

There’s Something in The Barn er en underholdende film som jeg synes klarer å balansere skrekk med humor på en overbevisende måte. Kulturkrasjet mellom amerikanerne og nordmennene er tatt veldig på kornet og er kilde til mye av humoren i filmen. Det er flere små stikk til amerikansk skytevåpenkultur og i Norge er det naturlig nok alltid skisport på alle TV-kanaler. Filmen er tydelig en ode til 80-tallets klassiske creature horror-filmer som Gremlins (1984) og Critters (1986), hvor overnaturlige skapninger går amok. Har du vokst opp med denne typen filmer vil du mest sannsynligvis like denne også. De siste årene har vist at filmer basert på norsk folketro, som f.eks Troll (2022), blir svært godt mottatt i utlandet. Jeg serThere’s Something in The Barn som et godt tilskudd til skrekkfilmsjangeren og jeg kan se for meg at den også kan bli populær utenfor Norges grenser, dog utenlandske seere neppe tar alle de særnorske referansene.