Fra rafting i sjoa, til kulturhistoriske perler - Gudbrandsdalsvegen har ALT!

PitStops og «Grand Tour» langs Gudbrandsdalsvegen – 43 km med høydepunkter!

Det er viktig å bevare kulturarven, og nyte de særegne opplevelsene som eldre generasjoner har etterlatt oss. Gudbrandsdalsvegen mellom Lillehammer og Kvam er pakket med kulturelle og historiske høydepunkter. Som en slags moderne dannelsesreise for voksne (og nysgjerrige barn!) kan man bli riktig «begavet» etter endt reise.

Såkalte dannelsesreiser var opprinnelig en del av den europeiske overklassens utdannelse på 1650-tallet. Den klassiske dannelsesreisen, «Grand Tour», var forløperen til vår tids «turisme» til steder med spesielle kulturhistoriske fotspor, vår tids inter-rail, eller jorda-rundt-reiser.

Gamle Harpefoss Hotel – nå huser det kunstutstillinger og cafe med historisk tilbakeblikk! Kan vel også kvalifiseres som et lite boutique-hotell, med få, eksklusive sengeplasser og et spennende vareutvalg.

Felles for denne type reiser er forventning om personlig og kulturelt utbytte fra turen, og nettopp her er likheten med «Gudbrandsdalsvegens Grand tour»; det er minst 27 interessante, fine, velsmakende, historiske, vakre og underfundige steder å besøke – alle med hver sin kraft i historien bak.

Her er alle historiene levende gjennom folkene som bor- og driver her. Sett sammen din «grand tour» med tradisjonsrike storgårder, Dale-Gudbrand og kristningen av Norge, kongelige Norges-reiser, pilegrimsferder, henrettelser, i salig mix med lefsebaking, pølsemakeri, moderne kunstinstallasjoner, ungdommelige Hev bakeri på Ringebu, og elleville rafteturer i Sjoa.

Her finnes nok påfyllsmuligheter til å tette et hvert hull i din historie eller opplevelsesspekter – fritt valg på øverste hylle!

Se alle pitstops og kart for gudbrandsdalsvegen ved å klikke her!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter