vinstramotorsportarena

Vet du dette om Vinstra?

Vinstra – byen ved Gudbrandsdalslågen

Lokalkjente har fått det med seg – Vinstra har fått tildelt bystatus. Anno 2013. Langveisfarende tenker trolig ikke over det når de suser gjennom dalen på vei til Oslo eller Trondheim, men slik er det altså. Arrangementet Byfesten er en årlig feiring, hvor frøninger møtes i sentrum av Vinstra til musikk, mat og fest.

Stadig større handels- og servicesentrum

Det har kommet en betydelig turisttrafikk til regionen, både på grunn av festivaler, nærliggende fjellområder og historiske hoteller og andre samlingspunkter. Byen har i løpet av de siste fem – ti årene opplevd en stor utvidelse. Flyttingen av E6 ut av sentrum har ført til en generell utvidelse sentrumsområdet. Aktører som Biltema, Clas Ohlson og Coop har satt opp nye lokaler i denne tidsperioden.

2 verdensmestere i telemarkskjøring

Den mest fremtredende idrettsstjernen fra Vinstra er Kjetil Jansrud, som er blant verdens beste alpinister – og har vært det i en årrekke. Men fra Vinstra kommer også Sigrid Rykhus og broren Eirik, som til sammen har 21 VM-gull innen telemarkkjøring.

Peer Gynt – en sagnomsust reinjeger fra Sødorp

Peer Gynt er et verdenskjent, dramatisk dikt av Henrik Ibsen. Det hadde urpremiere på Christiania Teater 24. februar 1876, og har siden den gang blitt oversatt til en rekke språk og fremført på scener over hele verden. Det er dermed blitt det mest kjente norske teaterstykket gjennom tidene. Hovedpersonen er basert på Per Gynt, som skal ha vært en sagnomsust reinjeger fra Sødorp i Gudbrandsdalen.

Norges mest komplette motorsportarena

Vinstra Motorsportarena blir ved lansering norges mest komplette arena for motorsport av ulike typer. Det er totalt 6,4 kilometer baner, og området har utviklet seg mye siden den spede begynnelsen i 2013. Entusiaster, dugnad, sponsorer, maskiner og verktøy har gjort dette prosjektet mulig, og antatt åpning er høsten 2019.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter