Øyens Hjemmebakeri

Spisesteder i Gudbrandsdalen – fra Fåvang i sør til Kvam i nord

For en komplett oversikt over alle spisestedene Gudbrandsdalsvegens medlemmer har å by på, bruk verktøyet Planlegg reisen.

Fåvang – kjør av E6 og prøv A Bite of Norway

På Fåvang, rundt 5 mil nord for Lillehammer, finner du spisestedet A Bite of Norway med norsk tradisjonskost. A bite of Norway leverer lokale råvarer fra nærområdet, og selger solid mat på festivaler eller andre arrangementer.

 

Ringebu – Prisvinnende kjøtt og verdens deiligste bakst

I Landsbyen Ringebu finner du Annis Pølsemakeri, som er en anerkjent og prisvinnende kjøttforretning, som tilbyr fantastiske, lokale råvarer. Rett ved siden av har du også Annis Spisested, som tilbyr mange spennende retter.

Høres det også appetitvekkende ut med bakevarer, så er Hev Ringebu stedet for deg. Her får du verdens deiligste bakst fra Bakeriet i Lom, herlig kaffe fra S&H, nydelige sandwicher, kveldsarrangementer som  dim sum-aften og andre lokale godbiter.

På Værfast finner du et alt i et konsept med både cafè, bar, sportsbutikk og guidede turer. Fire sporty ildsjeler har skapt og driver Værfast sammen.

Hundorp – Overnatting og kvalitetskost

På Dale-Gudbrands Gard i Hundorp, kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser. Overnatting, mat og fine lokaler med gode konferanse- og arrangementsmuligheter.

Harpefoss – kunstnerisk kafé, kvalitetskost og ypperlig lokalmat
Harpefoss Hotell har en koselig kafé, hvor du kan nyte hjemmelaget mat i kreative omgivelser. Sygard Grytting tilbyr overnatting og kvalitetskost til sine gjester. Rudi er en historisk gard som tilbyr ypperlig lokalmat til sine gjester.

Vinstra – saftige lefser

Prøv hjemmebakte lefser fra Øyens hjemmebakeri. Søstrene Kari og Elisabeth Øyen fører tradisjonsbakst videre med oppskriver fra sin bestemor. Øverst på listen er ferske, saftige lefser. Søstrene selger også flatbrød, fettbrød, ertebrød, lompesnipper og stomp.

Baksten kan kjøpes rett fra takkene på Sødorptunet på Vinstra, men har også i flere titalls utsalgssteder på østlandet.

Kvam – verdens beste Napoleonskake

Gammelbua i Kvam finner du et koselig bakeriutsalg, som er et av utsalgsstedene til Ødegaarden bakeri & konditori. Gammelbua har etter sigende verdens beste napoleonskake. Noen som får vann i munnen?

Skåbu Fjellhotell

Skåbu Fjellhotell tilbyr mat i særklasse og ble nylig belønnet med to HSMAI-priser, som tilsvarer reiselivets Oscar. I lun og hjemmekoselig atmosfære kan du nyte smaken av norske fjells og lokale råvarer med rene og naturlige ingradisenser. Menyen varierer fra dag til dag, og det er alltid noe å glede seg til.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter