Sygard Grytting

Overnatting i Gudbrandsdalen

Har du kjørt litt langt, og trenger å hvile over natten? Eller er du her på opplevelsestur? Langs Gudbrandsdalsvegen finner du stedene du ønsker og bli natten over – og mest sannsynlig en natt til! Opplev roen i de historiske stedene, med sjel i veggene.

Av de 26 medlemmene vi har i Gudbrandsdalsvegen har vi flere bedrifter som har overnatting som et av sine hovedtilbud. Her viser vi deg hvem de er og hva som er unikt med hvert enkelt sted.

Nordrum Gard

Nordrum Gard ligger i fagre Fåvang, som ligger helt i sør i Gudbrandsdalsvegen. De grønne voldene, med Gudbrandsdalslågen som bakgrunn skaper en stemning av nasjonalromantikk og får deg til å føle deg som at du er i en eventyrfortelling.

På Nordrum Gard finner du historie helt tilbake til 400-600 e.Kr. Dra på overnatting på en gård som er i perfekt harmoni med historie og tradisjon. I dag drives gården med melkekyr, arrangementer, overnatting og matservering.

Planlegger du bryllup?
Ta det i Gudbrandsdalen! Bruden og brudgommen kunne ikke fått en finere bakgrunn med den grønne dalen og brusende lågen.

 

Dale-Gudbrands Gard

Kjenn på mystikken, spenningen og de store begivenhetene som skildres i de gamle bygningene på Dale-Gudbrands Gard. Dette stedet er ikke noe annet enn fantastisk, og er nødt til å oppleves. I hovedhuset opplever du en perfekt harmoni mellom historie og tradisjon, samt en komfort etter dagens standard.

12 soverom med moderne komfort i historiske rammer! Gården består av 12 bygninger som hver for seg har sin egen historie og sjel. Her er det nok av plass, med en stor og velstelt hage med utsikt utover Gudbrandsdalslågen og bygda.

Tilbake til vikingtiden
Dale-Gudbrands Gard har i over 1000 år vært et samlingspunkt. Og tilbake i vikingtiden var dette et viktig sted hvor det ligger flere store samlinger og møter i historien. Det første store begivenheten vi har lært om er mellom gårdeieren Dale-Gudbrand og Olav Den Hellige. Ta turen til Dale-Gudbrand Gard i sommer og les og lytt til historiene om vikingene, skattekammeret og om Gudbrandsdalens sentrale rolle i vikingtiden og kristendommen.

 

Sygard Grytting

Sygard Grytting er en herskapelig gård som ligger i Harpefoss på Sør-Fron. Fra Gudbrandsdalsvegen kan du skue opp på de store gårdsbygningene som skinner i all sin prakt, omringet av en frodig hage med geiter og høner.

Sygard Grytting drives i dag, som i alle år før – av slekten Grytting. Her er det overnatting, omvisning, historie og mat av øverste klasse. Her kan du sove over alene, eller arrangere fest, bryllup og konferanser. Her får du et opphold som er skreddersydd for det du måtte ønske!

Over 700 år med gjester
På Sygard Grytting er de ikke fremmed for gjester. Her skaper de en atmosfære for sine besøkende, som tar deg århundrer tilbake i tid. I tillegg til overnatting, kan de by på kulinariske opplevelser som er basert på historie og tradisjon med det beste av lokale råvarer. Ta turen til Sygard Grytting i sommer, for et uforglemmelig opphold.

Harpefoss Hotell

Et historisk kulturhotell

Harpefoss hotell er et kulturhotell i ordets rette forstand, som arena for kunst og kultur i ulike sjangre. Det er det eneste bevarte jernbanehotellet fra den gang Dovrebanen ble anlagt i 1896, og med den historiske landhandelen ett av få intakte bygninger fra den første epoken med høyfjellsturisme i Gudbrandsdalen.

Hotellet ligger rett nedenfor Gudbrandsdalsvegen på Harpefoss, og er et spennende reisemål med umiddelbar nærhet til flotte naturopplevelser. Les mer om Harpefoss Hotell.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter