Gudbrandsdalsvegen Kvam

Norgesferie med barn? Velg Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen er utvilsomt et av de fineste dalstrøkene i Norge. Et av de største på Østlandet. Den langstrakte dalen på 230 kilometer begynner ved Mjøsas utspring ved Lillehammer, og ender ved Lesjaskogsvatnet. Langs Gudbrandsdalen renner Gudbrandsdalslågen, hvor familien kan ta seg en dukkert eller prøve fiskelykken. Noen mil nord for Lillehammer begynner Gudbrandsdalsvegen. En vei som tar deg med gjennom tettstedene Fåvang, Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam i nord. Vinstra har dog fått bystatus, og er gjerne et fint sted å reise hvis man trenger noe annet enn dagligvarer. Men det er gjerne noe annet man ønsker å få frem på Gvegen.no. Alle tettstedene bringer unike reiseopplevelser, og Gvegen.no er reiseverktøyet som tar deg med gjennom dalførene.

Kunst og historie i Gudbrandsdalen

Du vil finne historiske steder langs hele Gudbrandsdalsvegen, og det er nå satt opp en rekke kunstverk til hvert av tettstedene. På Fåvang ligger Nordrum Gard, som er en tradisjonsrik husdyrgard med historie som kan spores tilbake til folkevandringstid, rundt år 4-600 e.Kr. Her er det mulighet for overnatting og ulike typer arrangementer. Ringebu Prestegard har en hovedbygning fra 1743, og ligger i naturskjønne omgivelser rett nord for stavkirken. Ringebu Stavkyrkje er en av de største stavkirkene i Norge, og dateres tilbake til 1220. Dale-Gudbrands Gard, Harpefoss Hotell og Sygard Grytting er historiske steder med arrangement- og overnattingsmuligheter. På Kvam finner du Gudbrandsdal Krigsminnesamling, som tar deg med tilbake til andre verdenskrig.

Unike opplevelser for både barn og voksne

 

Det er ikke bare gamle bygninger og rik historie du vil finne i Gudbrandsdalen. Langs veien vil du også kunne smake på prisvinnende mat hos Annis Pølsemakeri. Ønsker du å ta en dukkert vil ikke veien være lang til Fronsbadet, som ligger omtrent midt på Gudbrandsdalsvegen. Sulseter Rideleir tilbyr fantastiske naturopplevelser fra hesteryggen, og Værfast-gjengen på Ringebu kan bistå med guidede turer. Gammelbua på Kvam og Hev på Ringebu er lokale bakerier som serverer nystekte brød og rykende ferske boller. Tar dere turen med bobil vil nyetablerte Sinclair Bobilpark være et naturlig alternativ.

Lokal handel i Gudbrandsdalen

Du vil finne en rekke handelssteder langs Gudbrandsdalsvegen. Tromsnes Potet selger både mandel- og nypotet. Kortreiste kvalitetspoteter fra gården i Fåvang. I landsbyen Ringebu finner du en rekke ulike handelsmuligheter, og i Tveit Smie på Hundorp får du kjøpt tradisjonsrike smijernsartikler. Skal du kjøpe en plante, blomst eller busk til hjemturen, så er Bjørke Gartneri stedet å besøke. Øyens Hjemmebakeri fører tradisjonen videre med hjemmebakst fra lokalene sine på Kvam. Leine Merino er en veletablert produsent av kvalitetsull, og har en dyrevennlig tilnærming til arbeidet sitt.

 

Fra menyen øverst på Gvegen.no vil du finne en funksjon som vi har valgt å kalle ‘planlegg reisen’. Dette er et fint verktøy som kan hjelpe deg med å finne frem til dine ønskede reisemål.

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter