landskapsbilde

Natur og friluftsliv i Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen er et langstrakt dalføre som strekker seg 230 km fra Lillehammer i sør til Lesjaskogsvatnet i nord. I dalen finner du en håndfull alpinbakker, en flott fiskeelv, populære fjellområder, verdenskjente rafting-strøk og flere av Norges nasjonalparker i umiddelbar nærhet. Dette er noe av det som gjør Gudbrandsdalen til en flott reisedestinasjon, sommer som vinter.

Noe for alle og enhver

Gudbrandsdalsvegens medlemmer ligger fint plassert midt i dalføret. Gudbrandsdalsvegen, som var Europavei 6 før veiutbyggingen, strekker seg fra Fåvang i sør til Kvam i nord. Her finner du blant annet historiske herregårder, restauranter, bakerier, badepark, kunstutstillinger og krigsminnesamling. Noe for alle og enhver, perfekt for familien på norgesferie. Medlemmene våre kan du lese mer om ved å klikke på Steder å se eller Planlegg reisen i menyen.

Store, åpne fjellområder

Gudbrandsdalen har et rikt dyreliv og store, åpne fjellområder. Dette åpner for flotte jaktmuligheter, såvel som landskaps- og dyrefotografi. På Kvamsfjellet ser du rett på høyfjellsområdet Rondane, som har hele ti topper på over 2000 meter. Et flott skue som enhver landskapsfotograf bør vurdere å inkludere i porteføljen sin.

For den som ønsker å overnatte i fjellområdene er det svært gode muligheter for dette. Ta med teltet, så kan du overnatte tilnærmet så lenge du vil i utmarka uten å søke om tillatelse. Reglene kan du lese mer om her: Link til nrk.no

Kunstverk og attraksjoner på Harpefoss

Bare fantasien setter grenser

Her er noen forslag på aktiviteter i friluft:

  • Ta med familien på sykkeltur. Med el-sykler kan selv de med begrenset helse få oppleve naturen på nært hold.
  • Kajakk i fjellvann og rolige elvestrøk
  • Fisketur, med eller uten båt på fjellet, eller med stang langs Gudbrandsdalslågen
  • Fjellvandring. Opplev 2000 høydemeter i Rondane eller Jotunheimen.
  • Lær barna å bruke kart og kompass
  • Ta med familien på badetur! Vær dog obs på sterk strøm i elver og bekker!
  • Opplev fjellområdene fra hesteryggen
  • Overnatting hos historiske og anerkjente hoteller
  • Ta med bilen og reis på fjellet! Er du heldig kan du treffe på sjeldne dyr- og fuglearter.

Som med alt annet blir ferien til det du gjør den til. Noe som er sikkert, er at du har gode muligheter for å oppleve norsk natur på sitt aller beste.

Hjertelig velkommen til Gudbrandsdalen!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter