Rudi Gard

Mat og drikke i Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen har en rik kulturarv, nydelig tradisjonshåndverk og spennende historier fra viktige slag mot invaderende styresmakter. Gudbrandsdalen er også i umiddelbar nærhet til flotte nasjonalparker hvor du kan tråkke gjennom tusenvis av mål med uberørt natur.

Tradisjonene og kulturlivet gjenspeiler seg i maten du får servert hos de lokale overnattingsstedene, restaurantene og kaféene opp igjennom dalstrøket.

Du vil selvsagt også finne moderne retter, men mange har – til vår begeistring – valgt å fokusere på å servere kvalitetsmat på gamlemåten.

Her følger noen av de lokale spisestedene du kan besøke, og serveringslokalene du kan reservere, på vei gjennom Gudbrandsdalsvegen:

Fåvang

Tromsnes Potet har gode priser på stuttreiste, uvaska kvalitetspoteter fra selvbetjeningsbua deres.

Ringebu

Annis Pølsemakeri er en selvstendig slakter og spisested i ett. Her får du kun det beste av lokalt kjøtt, blant annet lam, gris og storfe.

Hev serverer bakst fra Bakeriet i Lom og kaffe fra S&H. Med sin sentrumsnære plassering, er kafeen “din møteplass for gode bakst- og kaffeopplevelser”.

Værfast er en renessansebedrift i Ringebu med café, bar, butikk og guidede turer. Ta gjerne turen innom for en rolig kaffekopp eller et spennende eventyr.

Hundorp

Dale-Gudbrands Gard byr på overnatting og selskapslokaler på Hundorp i Gudbrandsdalen. Et historisk samlingssted for store begivenheter – helt siden vikingtiden.

Harpefoss

Sygard Grytting er en gammel storgard og et historisk hotell i Gudbrandsdalen. Minnerike selskaper, lokal mat og unike overnatting- og opplevelsespakker i autentiske omgivelser.

Rudi Gard har flotte serveringslokaler, og kan bistå arrangerører med alt fra kurs og møter til festlige lag og konserter. Servering av deilige, lokale retter er også på agendaen!

Harpefoss hotell er et kulturhotell i ordets rette forstand, som arena for kunst og kultur i ulike sjangre. Kafeen i den gamle landhandelen tilbyr meny med god hjemmelaget mat.

Kvam

Øyens Hjemmebakeri byr på håndbakt flatbrød, lefser, fettbrød og ertebrød fra Kvam i Gudbrandsdalen. Lyst på en smakebit?

Gammelbua finner du i Kvam sentrum. Et koselig bakeriutsalg som er en del av Ødegaarden bakeri & konditori.

Vertshuset Sinclair / Jafs er en ekte norsk veikro med sjel i veggene. God mat, selskapslokaler og overnatting – helt siden 1972.

Velkommen skal du være!

Så hva venter du på? Ta turen til Gudbrandsdalen for å finne dine favoritter 🙂

Del gjerne! ♥

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen