Mat og drikke i Gudbrandsdalen

Gudbrandsdalen har en rik kulturarv, nydelig tradisjonshåndverk og spennende historier fra viktige slag mot invaderende styresmakter. Gudbrandsdalen er også i umiddelbar nærhet til flotte nasjonalparker hvor du kan tråkke gjennom tusenvis av mål med uberørt natur.

Tradisjonene og kulturlivet gjenspeiler seg i maten du får servert hos de lokale overnattingsstedene, restaurantene og kaféene opp igjennom dalstrøket.

Du vil selvsagt også finne moderne retter, men mange har – til vår begeistring – valgt å fokusere på å servere kvalitetsmat på gamlemåten.

Her følger noen av de lokale spisestedene du kan besøke, og serveringslokalene du kan reservere, på vei gjennom Gudbrandsdalsvegen:

Fåvang

A Bite of Norway ligger i Fåvang, rett ved siden av bensinstasjon og en stor ladestasjonen. Et både praktisk og velsmakende sted å spise lunsj.

A Bite of Norway er et sted med torvtak, lun atmosfære og en matopplevelse som virkelig får fram den indre bunaden i en og hver av oss. A Bite of Norway har utviklet et bærekraftig fast-food konsept, som er basert på skikkelig tradisjonskost med råvarer fra lokalt og nasjonalt hold.

Ringebu

Annis Pølsemakeri og Annis Restaurant er en selvstendig slakter og spisested i ett. Her får du kun det beste av lokalt kjøtt, blant annet lam, gris og storfe. I restauranten kan du nyte Annis gode råvarer satt sammen til smakfulle retter i en koselig atmosfære. Du kan blant annet prøve en ytrefilet av okse med asparges, hestonburgeren med saltbakt potet, eller Annis gourmetpølsetallerken med løkkompott.

Hev serverer bakst fra Bakeriet i Lom og kaffe fra S&H. Med sin sentrumsnære plassering i Landsbyen Ringebu, er kafeen “din møteplass for gode bakst- og kaffeopplevelser”.

Hev Ringebu

Værfast er en renessansebedrift i Ringebu med café, bar, butikk og guidede turer. Ta gjerne turen innom for en rolig kaffekopp eller et spennende eventyr.

Hundorp

Dale-Gudbrands Gard byr på overnatting og selskapslokaler på Hundorp i Gudbrandsdalen. Et historisk samlingssted for store begivenheter – helt siden vikingtiden.

Harpefoss

Sygard Grytting er en gammel storgard og et historisk hotell i Gudbrandsdalen. Minnerike selskaper, lokal mat og unike overnatting- og opplevelsespakker i autentiske og vakre omgivelser.

Rudi Gard har flotte serveringslokaler, og kan bistå arrangerører med alt fra kurs og møter til festlige lag og konserter. Servering av deilige, lokale retter er også på agendaen!

Harpefoss hotell er et kulturhotell i ordets rette forstand, som arena for kunst og kultur i ulike sjangre. Kafeen i den gamle landhandelen tilbyr meny med god hjemmelaget mat.

Vinstra

Øyens Hjemmebakeri byr på håndbakt flatbrød, lefser, fettbrød og ertebrød fra Kvam i Gudbrandsdalen. Lyst på en smakebit? Søstrene Øyen holder til på Sødorptunet på Vinstra.

Kvam

Gammelbua finner du i Kvam sentrum. Et koselig bakeriutsalg som er en del av Ødegaarden bakeri & konditori, som ryktes å servere verdens beste napoleonskake.

Skåbu

I fjellrestauranten på Skåbu Fjellhotell kan du nyte «fine dining» i lun og hjemmekoselig atmosfære. Kjøkkenet vektlegger mest mulig bruk av lokale råvarer av høyeste kvalitet og måltidsopplevelse. Med andre ord: her er det nydelig mat!

Velkommen skal du være!

Så hva venter du på? Ta turen til Gudbrandsdalen for å finne dine favoritter 🙂

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter