Høst i Gudbrandsdalen

Høsten er i anmarsj. Snart skal fjellheimen igjen males i rødt, gult og oransje. Den friske kalde luften er forfriskende når man ser innover trollske Rondane, som står det støtt og stolt. Ja, det går an å bli både inspirert og poetisk når man befinner seg i Gudbrandsdalen om høsten. Og det er ikke rent lite å finne på eller oppleve, om du skulle velge å ta høstferien her.

Gudbrandsdalsvegen er full av smaker og opplevelser som passer for hele familien. Trenger du en pause fra bylivet? Da har vi mange steder du kan besøke for å koble av!

 

annis pølsemakeri kjøtt

Annis Pølsemakeri

Har du smakt på Annis sine produkter? Her finner du alt du kan tenke deg å spise. Ekte og naturlig mat produsert av folk med hjerte for faget. Vi anbefaler å ta turen både til pølsemakeriet og Annis Restaurant.

Ringebu Prestegard

Gå inn på tunet og dra tilbake i tid, med den vakre hagen og de store flotte bygningene i Ringebu Prestegard. Når du kommer inn, vil du finne en blanding av de gamle og det nye i perfekt harmoni. Ringebu Prestegard er naboen til Ringebu stavkirke.

Ringebu Stavkirke

Én av Norges 28 stavkirker står i Ringebu. Et storslagent byggverk som må besøkes. Kan du tenke deg all historien som sitter i veggene? Fra Ringebu Stavkirke kan du ta turen til Høgkleiva – en flott tur for familien med storslagen utsikt og kunstverk på veien.

Skåbu Fjellhotell

Unn deg en langweekend på Skåbu Fjellhotell. Spis nydelig mat i hotellets hjemmekoselige fjellrestaurant etter en aktiv dag i fjellheimen. På hotellet vet de hvor sauen har beita og grisen forer de opp selv. Fra fjellet rundt oss får de fantastiske råvarer, som vilt, fisk og bær. På Skåbu Fjellhotell skal du være trygg på hvor maten kommer fra, og at dyrene har levd et godt og verdig liv.

Hev Ringebu

HEV i Ringebu er et naturlig samlingspunkt når du er på handel i Landsbyen Ringebu. En naturlig møteplass for gode bakst-, kaffe- og matopplevelser med bakevarer fra selveste bakeriet i Lom. Og det faller seg helt naturlig, for i tillegg til en stor og variert kaffemeny – har de nemlig den beste toasten du kan tenke deg!

Værfast

Er du glad i fart og spenning? Eller vil du lære mer om fluefiske? Eller bare lyst til å snakke om villmarken og drømme deg litt bort, med boller og en kaffekopp mens du vurderer hva slags sportsutstyr som står øverst på ønskelisten? Da er Værfast i Landsbyen Ringebu midt i blinken.

Landsbyen Ringebu

Landsbyen Ringebu

Har du besøkt Landsbyen Ringebu ennå? Landsbyen er det perfekte stoppestedet langs E6 for hyggelig handel i autentiske butikker eller et godt måltid i hyggelige omgivelser.

Dale-Gudbrands Gard

Spis, sov og opplev på Dale-Gudbrands Gard. Lær om den unike historien som sitter i veggene og om de store begivenhetene som strekker seg helt tilbake til vikingtiden.

Tveit Smie

Tveit smie selger håndverksprodukter laget med kunnskap og stolthet. En flott butikk som bugner av interiør og dekor, og har de det ikke – så kan de mest sannsynlig lage det!

Sør-Fron Kirke

Selveste Gudbrandsdalsdomen. Et populært sted å stoppe for forbipasserende. Et byggverk man ikke kan unngå å bli imponert av. Les mer om Sør-Fron kirke.

Fron Badeland

Fron Badeland

Fron Badeland er et paradis for badeglade familier. En innendørs svømmehall for med stupetårn, en rå vannsklie med tidtaking, 25 meters svømmebasseng, boblebad, steambad, og bassenger for de minste.

Harpefoss Hotell

Et eventyrlig sted. En gammel, restaurert Sveitservilla i idylliske omgivelser. Her er det et lite koselig bakeri, og vegger som pryder av en svunnen tid og kunstutstillinger av de beste. Harpefoss Hotell.

Sygard Grytting

Et prisvinnende sted for overnatting, bespisning og arrangementer som bare må oppleves! Dra tilbake i tid på Sygard Grytting og lev majestetisk.

Rudi Gard

Her er det liv! Rudi Gard er et sted med fart og spenning. Her sparer de ikke på noe når det kommer til underholdning, konserter eller kulinariske opplevelser.

Peer Gynt Stugu

Når du er i Gudbrandsdalen – må du få med deg Peer Gynt! Besøk Peer Gynt Stugu når du er i Vinstra å lær mer om denne velkjente figuren.

Venavind

hester på tur på fjellet

Venavind tilbyr rideturer i Venabygdsfjellet. Både hester og gjester får nyte frisk fjelluft, og flotte turer i det nydelige fjellandskapet. Venavind tilbyr alt fra korte turer, halvdagsturer, dagsturer og rideleir og undervisning for både voksne og barn. Se og book rideturer med Venavind. 

Bjørke Gartneri

Bjørke Gartneri finner du blomster og busker av øverste klasse. Det er ikke uten grunn at folk kommer langveisfra bare for å handle av Gro og Harald i Kvam. Butikken er også full av lekkert interiør. Her kan du finne den perfekte gaven til de som har alt.

Gammelbua

Gudbrandsdalens eldste butikklokale. Gammelbua er et sted som både forbipasserende og de lokale kan og sette godt pris på. Er du på jakt etter verdens beste napoleonskake er du på rett sted.

Gudbrandsdal Krigsminnesamling

Et viktig og interessant sted å besøke. Her er det en stor samling av gjenstander fra Skottetoget, 1. og 2. verdenskrig. Les mer

Leine Merino

Leine Merino

Leine Merino i Kvam er de eneste i Norge som lager garn av 100% merinoull. Er du og dine interessert i kvalitetsgarn eller ullplagg i særklasse og som ikke alle andre har? Ta turen opp den snirklete veien til Leinebakken og besøk gårdsbutikken.

Vi sees  Gudbrandsdalen I høst!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter