Venavind har snille og rutinerte hester som kan ta deg med på alt fra én til flere timer ut i terrenget. På sommeren holder vi til på nydelige Venabygdsfjellet ovenfor Ringebu.

Tankeplass og Venavind – Eventyrlige PitStops

Stoppestedene langs Gudbrandsdalsvegen inviterer til strekk på støle bil-ben, maur i rompa og lufting av trette barnehjerner som er slitne av iPad i baksetet. Vafler og besøk på Stavkirken i Ringebu høres kanskje litt mer spennende ut når historiene «based on a true story» rulles ut på en halvtimes spasertur:

For, – hva var det egentlig som skjedde på Retterstedet ovenfor Prestgarden? Hvem var den siste unge jenta som ble henrettet på 1700-tallet? Hva galt kunne hun ha gjort – eller var det egentlig galt? Med litt godvilje kan du høre hester og slitne bærere pruste tungt da selveste Kong Christian den 6. ble fraktet med bærestol over Kongevegen på Høgkleiva under den store Norgesreisen i 1733. Kong Christian var for øvrig ingen stor humørspreder… han var den som innførte bøter eller et opphold i gapestokken hvis man ikke gikk i kirken på søndager. Kongen døde 46 år ung, men dette var egentlig ganske gammelt da gjennomsnittlig levealder på denne tiden ca 35 år.

Parker ved Ringebu Stavkirke eller et stykke ovenfor og få med deg litt av vegen hvor kongen gikk, «Retterstedet», «klokkeporten» og «tankeplassen» med nydelig utsikt!

Selv om kongen er død for lengst, lever hestene fortsatt i beste velgående. På Venavind – litt lenger nord i dalen – kan familien sette seg på hver sin høye hest – en overlegen fin opplevelse i samspill med dyra med et fantastisk skue mot Rondane Nasjonalpark.

Se alle eventyrlige pitstops og kart for gudbrandsdalsvegen ved å klikke her!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter