Pitstop på Kvam med verdens beste napoleonskake

Verdens beste napoleonskake (ref Helles Kitchen*) og historien om Petra Sletten finner du på Gammelbua på Kvam.

Kjøpmannsdatter Petra Sletten født i 1897 på Kvam, dro til USA, for deretter å bli «ditkalt» (dvs headhuntet) til København i 1916. Her bygde hun med hardt strev og økonomisk sans opp en større bedrift kalt «Norsk Fars» med fabrikk og utsalg over hele byen. I tillegg stiftet hun «Den Norske Damekomiteen» sammen med to andre driftige damer. Så kom krigen, og Petras hjerte banket for folket hjemme i Norge.

Du bør ikke gå glipp av hverken historien eller verdens beste napoleonskake på Gammelbua på Kvam.

Petra og damene dannet Norgeshjelpen, samlet penger og pakket intet mindre enn 70.000 matpakker hver måned som ble sendt til gamlelandet. «Matpakken» på fem kg inneholdt kvalitetsmat: tørkede grønnsaker, pølse, smør, ost, syltetøy og flesk. I tillegg ble det pakket stearinlys til jul, dikt og hilsener som bidrag for å holde motet oppe og sulten på avstand. Til sammen ble det nesten 33.000 tonn (!) med mat sendt til Norge.

Gammelbua på Kvam er stedet der selveste Petra bodde. Både historien og napoleonskaken du finner der stiller i egen klasse, – den øverste! Et flott, lokalt bakeriutsalg som er et naturlig stoppested når du kjører Gudbrandsdalsvegen.

Tips! Gartneriet på Kvam ligger 2 minutter unna og er et sted som hageentusiaster og interiørglade mennesker ikke vil gå glipp av!

Se alle pitstops og kart for gudbrandsdalsvegen ved å klikke her!

I artikkelen nevner vi noen tilfeldig utvalgte medlemmer av Gudbrandsdalsvegen. For komplett oversikt, ta gjerne turen innom verktøyet: Planlegg reisen

Del gjerne! ♥

Facebook
Twitter