Peer Gynt Stugu

Peer Gynt Stugu

Ta turen langs Gudbrandsdalsvegen

- en reise til Peer Gynts rike

Peer Gynt-stemnet er en ti dager lang kulturfestival i starten av august hvert år, i Sør-Fron i Gudbrandsdalen. Stemnet omfatter blant annet Peer Gynt-forestillingen ved Gålåvatnet og høgfjellskonserten på Kvamsfjellet. Det første stemnet ble arrangert i 1928, hundre år etter Henrik Ibsens fødsel, på initiativ av Pål Kluften. Stemnet har blitt arrangert hvert år siden 1967. Ibsens drama Peer Gynt har vært framført på friluftsscenen ved Gålåvatnet hvert år siden 1989. Fra 1993 har stykket blitt fremført med Edvard Griegs musikk. Forestillingen blir sett av over 20 000 tilskuere hvert år. Stemnet arrangeres av Peer Gynt AS på Vinstra. Festivalen har status som knutepunktfestival og i tillegg til de to store forestillingene nevnt over, arrangeres det større og mindre kultur- og naturarrangementer gjennom stemnet.

Åpningstider

Mandag - fredag: 10:00-18:00   Lørdag: 10:00-15:00  Søndag: 10:00-15:00

Voksende suksess hver sommer

Peer Gynt as er lokalisert på Vinstra og størstedelen av aktivitetene foregår i den nære regionen. Siden 1989 har Peer Gynt as satt opp Peer Gynt ved Gålåvatnet. Over 280 000 mennesker har kommet til fjells og fått sterke opplevelser av kultur i natur. 2014 var året for radikale endringer. Ny kunstnerisk leder, Iren Reppen, hadde det overordnede ansvaret for kunstnerisk innhold under Peer Gynt-stemnet. Hun fikk med seg Erik Ulfsby som ny regissør for Peer Gynt ved Gålåvatnet.

Den historiske Per fra Gudbrandsdalen

Møtet mellom den lokale Per og Henrik Ibsens Peer Gynt er toneangivende for våre kunstneriske produksjoner. Dette viser seg i møtet mellom amatør og profesjonell, gammel og ung, moderne og tradisjonelle. Henrik Ibsen og Edvard Grieg har gitt oss en kulturarv som vi forvalter. Til det beste for historien og for fremtiden.

Peer du lyver!

Far og sønn Oftebro som Peer fra 2017

I 2017 ble Peer Gynt satt opp av regissør Sigrid Strøm Reibo. Far og sønn Nils Ole og Jakob Oftebro deler på rollen som Peer Gynt. Rammen rundt er forestillingen er en byggeplass hvor fornøyelsesparken Gyntiana er under konstruksjon. Etterhvert i forestillingen blir det tydelig at denne parken ikke kommer til å bli fullført, den blir etterhvert en ruin, og på slutten er den en drøm som ikke ble noe av. Parken er et bilde på Peers liv: et påbegynt prosjekt som ikke blir gjennomført; en ufullendt idé. Musikken til forestillingen er bygd på Edvard Griegs Peer Gynt-musikk, og skrevet av Simon Revholt og Sjur Miljeteig.

Velkommen til stemne!

Få gode tilbud på e-post!

Når du melder deg på våre nyhetsbrev, gir du oss tillatelse til å sende deg e-poster og nyhetsbrev med informasjon, produkter og tilbud fra Gudbrandsdalsvegen (gvegen.no) og våre medlemmer. Du kan til enhver tid melde deg av.