Harpefoss Hotell

Harpefoss Hotell

Harpefoss Hotell

Kunst og kulturhotellet på kanten av juvet

Harpefoss hotell er et kulturhotell i ordets rette forstand, som arena for kunst og kultur i ulike sjangre. Kafeen i den gamle landhandelen tilbyr meny med god hjemmelaget mat, og som gjest kan en vandre mellom kunstutstillinger innendørs og skulpturparken utendørs med spektakulær utsikt rett ned i Harpefossjuvet. Harpefoss hotell arrangerer opphold, kurs og samlinger med kunstnere, arkitekter og forfattere, der resultatet gjerne blir nye kunstverk som de besøkende kan oppleve i kombinasjon med utkikkspunkt og opplevelser i landskapet.

Åpningstider

Onsdag - søndag: 12:00-16:00

En bortgjemt perle for aktive turister

Harpefoss Hotell ligger midt i et fantastisk rekreasjonsområde med naturopplevelser som oppdages av stadig flere tilreisende. Rett rundt hjørnet for Harpefoss hotell finner en ett av Gudbrandsdalens største sammenhengende skogsområder, med turstier, sykkelstier, DNT løypenett fjell-til-fjell. Rett ned for Harpefossen vider elvelandskapet seg ut og innbyr til flotte fiskemuligheter – og en badeplass anlagt i en strandlagune der det er trygt for barn og unge. Husk å ferdes med respekt for strie elvestrømmer og det store mangfoldet av fugler, fisk, dyr og vegetasjon i det særpregede naturlandskapet!

Historisk landhandel og geologisk attraksjon

Harpefoss hotell det eneste bevarte jernbanehotellet fra den gang Dovrebanen ble anlagt i 1896, og med den historiske landhandelen ett av få intakte bygninger fra den første epoken med høyfjellsturisme i Gudbrandsdalen. Ettersom Gudbrandsdalslågen her renner på sitt smaleste og dypeste har det vært bruforbindelse og ferdselsknutepunkt over Harpefossen i uminnelige tider. Selve elvegjelet ble formet i postglasial tid da isbreen dannet en stor terskel i dalbunnen og løsmasser fra denne grov seg gjennom fjellet.

Velkommen til oss!

Få gode tilbud på e-post!

Når du melder deg på våre nyhetsbrev, gir du oss tillatelse til å sende deg e-poster og nyhetsbrev med informasjon, produkter og tilbud fra Gudbrandsdalsvegen (gvegen.no) og våre medlemmer. Du kan til enhver tid melde deg av.