Gudbrandsdal Krigsminnesamling

Gudbrandsdal Krigsminnesamling

Gudbrandsdalen og de lokale

heltene fra 1940

I april 1940 kjempet norske og engelske styrker mot fremrykkende tyske soldater i Gudbrandsdalen. Dette var det første forberedte slaget mellom England og Tyskland i 2. verdenskrig.  I utstillingen ved Gudbrandsdal Krigsminnesamling kan du se sjeldne og autentiske gjenstander fra disse kampene og lære historien bak.

Åpningstider

Tirsdag - søndag: 12:00-17:00 Mandag: Stengt   Parken: Alltid åpen

Skottetoget i 1612

Skottetoget i 1612 og George Sinclair-myten er et stykke unik norsk og skotsk historie. Vi har en egen avdeling dedikert til denne historien med unike gjenstander perioden.

Hovedattraksjoner ved krigsminnesamlinga

Gudbrandsdal Krigsminnesamling består av et innendørs krigsmuseum og en utendørs fredspark med flere minnesmerker. I umiddelbar nærhet ligger også Kvam Kirke med flere gravminner. Den unik samlingen har sjeldne og autentiske norske, engelske, tyske og skotske gjenstander fra 1940-45 og 1612. Kvam Fredspark med British War Memorial er en minnepark over sivile og militære falne fra 2. verdenskrig, blant andre 55 britiske soldater som mistet livet her i kampene i april 1940.

En historisk reise

Minnesmerker ved fredsparken i Kvam

Gudbrandsdal Krigsminnesamling består av et innendørs krigsmuseum og en utendørs fredspark med flere minnesmerker. I umiddelbar nærhet ligger også Kvam Kirke med flere gravminner.

I harde tider vokser gode mennesker frem

Få gode tilbud på e-post!

Når du melder deg på våre nyhetsbrev, gir du oss tillatelse til å sende deg e-poster og nyhetsbrev med informasjon, produkter og tilbud fra Gudbrandsdalsvegen (gvegen.no) og våre medlemmer. Du kan til enhver tid melde deg av.