Dale-Gudbrands Gard

Dale-Gudbrands Gard

Velkommen til Dale-Gudbrands Gard på Hundorp

- sov på rommet til Olav den Hellige

Er du på let etter overnatting i Gudbrandsdalen, et sted der du kan kan arrangere konferanser eller markere store og små familiebegivenheter? På Dale-Gudbrands Gard kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser. Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale-Gudbrands Gard på Hundorp. Så langt tilbake som i vikingtiden var gården et samlingssted for mektige møter og store begivenheter.

Åpningstider

Alle dager: hele døgnet

Hotellet og skrivergarden

Opplev moderne komfort i historiske rammer. Garden består av seks bygninger med tolv nyrenoverte rom med høy standard. I tillegg byr gården på en flott suite, som må sies å være blant Gudbrandsdalens fineste rom.

Storstilte gjester i tusen år

Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale Gudbrands Gard på Hundorp. Siden vikingtiden har dette vært et samlingssted for mektige møter og store begivenheter. Det første store møtet fant sted i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Møtet er beskrevet i Heimskringla av Snorre Sturlasson og endte med at Tors bildet ble knust, og innføringen av kristendommen fikk sin begynnelse i Gudbrandsdalen. I 2021 markerer vi 1000 årsjubileet for klubbeslaget på Hundorp. Gården er også Oppland fylke sitt tusenårssted. Stedet har historiske røtter, men tilbyr også moderne løsninger med alt av teknisk utstyr. Hele området har gratis trådløst internett, og er godt tilrettelagt for presentasjoner i forbindelse med møter, kurs og konferanser, visninger, minimesser og foredrag. Vi har også lokaler til alle anledninger, det være seg barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileer, familiefester eller minnesamvær.

Historisk overnatting for hele familien

Opplev kulturlandskapet

Rett utenfor døra finner du et åpent og unikt kulturlandskap med utsikt over bygda Sør-Fron og Lågen som renner mektig og grønn om sommeren. I tillegg byr Dale-Gudbrands Gard på en stor hage med masse boltreplass og tufter etter tidligere tider. Du finner også flere vikinggraver på og rundt garden.

Velkommen til gards!

4 star ratingJulemiddag Skulle spise julemiddag buffe sammen med familien. Vi var ca 20 stk. Hadde håpet på bedre kvaliteten på maten i forhold til pris. Lite lokal, skulle vært en plass og tatt en kopp kaffe etter maten da man følte det ble litt trangt, fikk følelse av at vi oppholdt et bord for neste gjester. Pluss for hyggelig betjening og ellers trivelig.

bjornoeva Avatar bjornoeva
1/01/1970

4 star ratingNydelig dag på Dale-Gudbrands Gård Kjørte opp fra Lillehammer til å prøve deres frokostbuffé på kan først, og for en hyggelig overraskelse. Maten var fantastisk og våre servitører var forthcomming og hyggelig. Så synd at stedet er kun åpen for ferier og spesielle arrangementer. Det er ikke en hel rekke gode steder å spise i Gudbrandsdalen men Dale-Gudbrand er et godt unntak. Men som jeg sa, sjelden åpen

Terrinda Avatar Terrinda
7/18/2018

5 star ratingFint og rolig hotell Bodde her en natt på vei fra Trondheim til Oslo. Hotellet ligger i en historisk gård i Gudbrandsdalen. Det er et lite familiedrevet sted, med bare et par rom. Rommet vårt hadde den fasiliteter du forventer, og det var romslig og hadde en fin utsikt.

En utmerket frokost var inkludert i rommet, og hotellet tilbyr også middag på ettermiddagen, som var veldig bra. Hadde et utmerket opphold her, mye mer personlig enn et stort kjede-hotellet. Mange gamle norsk historie rundt hotellet hvis du ønsker å utforske.

haakonks Avatar haakonks
7/30/2018

Få gode tilbud på e-post!

Når du melder deg på våre nyhetsbrev, gir du oss tillatelse til å sende deg e-poster og nyhetsbrev med informasjon, produkter og tilbud fra Gudbrandsdalsvegen (gvegen.no) og våre medlemmer. Du kan til enhver tid melde deg av.