Ureist håndverksmat på veien

Ureist håndverksmat på veien

I Ringebu går E6 fortsatt rett gjennom bygda, siden diskusjonen fotsatt går høyt om hvor den nye E6-traseen skal legges. Det nyter pølsemaker Anni Byskov godt av. Pølsemakeriet og det nye spiseriet hennes er det perfekte lunsj- eller middagsstopp mellom Oslo og Trondheim. I den bugnende butikken kan du velge mellom et hundretalls ulike produkter, fra spekepølser og hjemmelagde ferskpølser, til ferdiglagde grillspyd og ferskt kjøtt til å slenge på grillen, hjemmelagde brokkoli- og potetsalater, og utrolig mye annet godt tilbehør.

– Det er karbonadene som selger aller best. Og Ringebupølsa, forteller den blide butikkslakteren Byskov, som i dag har 20 årsverk tilknyttet bedriften, og egen bod på Mathallen i Oslo.

I vinter åpnet hun også Anni´s Spiseri i råkule lokaler ved siden av – der du selvfølgelig kan få smake ferdig tilberedte spesialiteter fra nabobutikken. Bestill en «landsbytallerken», så du får prøve litt av hvert!

Annis Pølsemakeri og spiseri er et perfekt lunsjstopp i ringebu, på veien mellom Oslo og Trondheim.

Fjellgriser

Også ved oppkjøringen til Kvitfjell kan du plukke opp noe godt til grillen. I gardsbutikken på Bonden Sylte kan du nemlig handle koteletter og annet svineri fra «glade, frittgående griser med krøll på halen».

– Når grisene har krøll på halen er det et tegn på at de trives, forteller grisebonde Ola Amund, som selvsagt også leverer opp til etternavnet Sylte.

Og sender de 90 grisene sine på sommerbeite på fjellet.

– Folk sier at kjøttet blir mørere og saftigere, og har mindre avfallsstoffer, forteller han.

De frittgående purkene til Bonden Sylte har det grisefint om sommeren! Foto: Line Dammen

Flere steder kan du også kjøre innom gårdene og plukke opp en sekk med nyplukkede uvaska mandelpoteter, som settes ut i selvbetjeningsboder langs vegen. Som på Tromsnes gård i Fåvang.

– Uvaska poteter holder seg mye bedre! forteller potetbonde Per Erik Tromsnes.

Hentet fra saken “Kul tur på Gudbrandsdalsvegen” Av Christine Baglo
Dagsavisen 28.06.18
Les hele saken

 

Få gode tilbud på e-post!

Når du melder deg på våre nyhetsbrev, gir du oss tillatelse til å sende deg e-poster og nyhetsbrev med informasjon, produkter og tilbud fra Gudbrandsdalsvegen (gvegen.no) og våre medlemmer. Du kan til enhver tid melde deg av.